sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Budapest

Vappu tuli vietettyä Budapestissä. Ei siellä kyllä mitään vappua kummemmin huomannut. Paitsi että vappupäivänä oli kaupat kiinni. Joku Red Bull -tapahtuma siellä vappupäivänä oli. Taitolentokoneet lenteli mm. yhden sillan ali - aika hurjan näköistä. Joen rannat oli mustanaan ihmisiä katselemassa. Lisäksi ajoivat jollain ralliautoilla ja formuloilla pientä kierrosta kaupungilla.
Siellä on jo ihan täysin kesä. Kukat kukki ja kaikkialla oli vihreetä. Lämmintäkin riitti. Maanantaina mennessä +26. Tiistaina mittareissa oli +31 ja keskiviikkona varmaan vielä enemmän kun oli niin läkähdyttävää.Torstai, eli paluupäivä oli onneksi vähän pilvinen eikä niin kuumakaan. Silti tuli hiki kun reput oli aamusta asti mukana ja illalla vasta lähti lentomme. Metroja, busseja ja ratikoita tuli käytettyä tosi paljon. Ihmeellisen sujuva joukkoliikenne siellä on, vaikka liikennettä on todella paljon. Metroa ei tarvinnut juuri kahta minuuttia kauempaa odotella, eikä juur bussejakaan. Ratikoita kulki myös todella tiheeseen tahtiin. Yhden ainoan kerran päästiin metroon niin, ettei ollut rullaportaiden yläpäässä tarkastajia. Niitä oli tosiaan joka asemalla, yleensä vähintään 4. Yhden kerran tuli ratikassakin lipputarkastaja.

Tässä muutama kuva

 Budan Linnavuori

 Ratikat oli keltaisia

 Löydettiin joku hauska "tori". Kojuja joissa kaikkee roinaa myynnissä, kojuja joista sai ruokaa ja juomaa ja kaiken päälle elävää musiikkia. Aivan loistavaa!

 Yksi monista Tonavan yli menevistä silloista

 Jollain kadulla oli paljon tällaisia jalanjälkiä.

 Linnavuorelta kuvattu kaupungille päin.

 Jollain linjoilla oli tällaisia huikeen pitkiä ratikoita, en ole ennen nähnyt näin pitkää.

 Margitinsaarella oli aitaus, jossa oli mm. riikinkukkoja...


  ...haikaroita, erilaisia kanoja, sorsia ja muita vesilintuja.

Vähän kauempana oli lammikko, jossa punaisia ja vaaleankeltaisia lumpeita ja tämmönen suuri vihree sammakko. Mietin, että muuttuisko tuo prinssiksi, jos sitä pussais? En sitten kuitenkaan kokeillu, kun olin mieheni kanssa matkassa :)

 Julmetun iso, hieno kauppahalli, täynnä kaikkee ihanaa.... ruokia, käsitöitä, matkamuistoja, pikkuisia ruokabaareja ym.


 Puupalikoista tehtyjä isoja koiria, vahtiva kai tuota rakennusta... :)

Ja tällä koneella kotia kohti.

4 kommenttia:

 1. Oi mikä kiva reissu!

  VastaaPoista
 2. Voi...olin samassa paikassa melkein 20 v sitten. Olimme pukeutuneita talveen tai kevääseen, siihen aikaan ei ollut nettiä. Pääsimme perille ja kaikkialla omppu- ja kirsikkapuut kukkivat oli täysi kesä ja helle...ja meillä aika paksut vaatteet. Heti ekaksi piti ostaa kesävaatteita, heh. Ihana paikka.

  VastaaPoista
 3. Hieno reissu teillä ja erilaista katseltavaa kuin koto Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Mahtavan upeassa paikassa olet lomaillut. Kauniita kuvia ja varmasti tuolla on näkemistä muutamaksi viikoksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!