lauantai 10. elokuuta 2013

Harjoituskappale - kaapelikelasta pöydäksi

Vihdoin aloin harjoitella, mitä saisin aikaseksi kaapelikelasta. Pitää ensin tehdä yksi harjoituskappale, niin näkee tuleeko siitä mitään. Tässä tämmönen vähän kulahtaneen näköinen kela.

Ei muuta kun maalia pintaan, niin vanhakin nuortuu, vai miten se menee?

Sitten pari laatikollista kaakeleita...

...joista 35 kappaletta pistin säpäleiksi. Jäi sitten melkosen paljon varastoon, yhdessä laatikossa on 75 kpl ja vaan siis tuon 35 käytin. Mutta ku halvalla sai, niin piti tietty ostaa oikeen urakalla :)

Oikeesti nuo on tummanharmaita vaikka näyttävät kuvassa enemmänkin sinisiltä.

Kirpparilta mieheni toi mulle pistosahan jo aikoja sitten.
 
Vihdoin pääsin sitä oikeesti käyttämään.
Aika hyvin sujui ja tuli lähes piirroksen mukainen pyörylä. Vieressä odottaa hiomakone, sillä vähän reunoja pitää silotella.
 

Tässä välillä naulasin levyn kaapelikelan päälle ja nyt jo sommittelemassa päällistä. Mulle ei tule tähän mitään kuvioo, kunhan saan nuo palaset vaan jotenkin aseteltua. Katotaan sitten seuraavassa mahdollisessa jos vaikka jotain kuvioyritelmää :)

Saumaus menossa!

Kauheeta, mitä liejua kaikkien kaakeleitteni päällä....

Ja sitten saumattuna ja putsattuna eli ihan valmis! Jee, mä sain sen tehtyä!

 Olen kyllä melkosen tyytyväinen, koska tämähän oli vasta harjoituskappale :)

Ehkä tuo reuna vielä vaatisi jotain hienosäätöä, mutta olkoon nyt toistaiseksi vain noin.

Erittäin isot kiitokset Annelille, joka on minun kysymyksiini tekemisen aikana jaksanut vastailla ja antaa neuvoja. Tuskin ilman Annelin apuja olisin uskaltanut ryhtyä koko hommaan. Viime kesästä asti hautunut ja silloin jo ensin kerran kyselin ohjeistusta :)

9 kommenttia:

 1. Tää on tosi upea =) Ja just semmoinen kela mitä kesällä oli Sysmäs tien varret täys sähkökaapeleiden jäljiltä. Ei ollut vohkimisen mahdollisuutta, olivat niin isoja. Mulla oli kans tuota ideaa,olisi kuiteski jäänyt kesken. Sinä teit sen ;-)

  VastaaPoista
 2. Olet sinä taitava tällaisenkin hienon pöydän olet saanut aikaan, hienoa sinä!

  VastaaPoista
 3. Upee, paljo työtä sait tehä mut on kyl sen arvonen. Itekki tykkäis kokeilla jotain ton tapasta, mutta noita keloja ei taida saada mistään?

  VastaaPoista
 4. Hei! Onpa upea työ. Iselläni kela on viellä vaiheessa mökillä, mutta tuossa olisi upea idea sille. Sain sen entisetä työstäni, kun iskin pojielle silmää ;). Niitä kun ei tahdo saada mistään!

  VastaaPoista
 5. On se vaan hieno tuon ensimmäisesi. Ja lisää tulee, olen aivan varma. Kyllä tuo homma vie koko naisen, eikä vaan kättä :)

  VastaaPoista
 6. Millä putsasit pöydän saumauksen jälkeen. Plus kauan piti kuivua???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ohjeiden mukaan, eli ensin varovasti märällä (mahdollisimman kuivaksi väännetyllä) rätillä tai sienellä. Sitten viimeistely kuivalla rätillä, että sai loput "kurat" pois.
   Aloin sillä märällä heti kun pinta oli kaakelien kohdalta tuollainen kuivan näköinen. Varovainen pitää olla tietenkin, ettei tärvää saumakohtia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!