maanantai 21. heinäkuuta 2014

Värittelyä

Sunnuntaina värjättiin siskon kanssa lankoja.
Hirvittävä ukkoskuuro keskeytti hommat melkeen tunniksi. Istuttiin pakettiauton perässä kun ei ehditty sisälle sateensuojaan. Onneksi siellä oli muutama puutarhatuoli, niin mahduttiin sinne ukkojemme kanssa ukkosmyrskysuojaan. Takaluukku oli auki, vettä roiskutti vähän sisällekin ja myräkkä oli melkoinen. En muista noin kovaa ukkosta. Melkeen piti korvia pidellä kun kolisi niin kovaa - ja se salamointi ja ritinä. Taisi jysäyttää aika lähellekin, kuulosti ihan niinkuin olis laseja hajonnut jostain.

No mutta juu, lopulta loppu rytinät ja päästiin jatkamaan.
Wiltonin pastaväreillä taas värjättiin (vihreä, ruskea, punainen).

Näistä lähdettiin.
Vasemmalla Inka alpakkalanka (luonnonvalkoinen), keskellä (keltainen) joku kirppislöytö (ei mitään vyötteitä, luultavasti lähes 100 %:sta villaa, oikealla (vaalea harmaa) Novita Oi villasukka -lankaa


Ja tässä lopputulokset.
Vihreät: keltainen kirppislöytö, 3 vyyhtiä Inkaa, Oi villasukka
Ruskeat: 3 vyyhtiä keltaista kirppislöytöä,  1 Inka
Punaiset: kaikki Inkaa.
Tuossa välissä on yksi kolmivärinen Inka (luonnonvalkoinen, ruskea, punainen), siitä lähempi kuva viimeisenäIhan tyytyväisiä ollaan, vaikka kaikista tuli vähän epätasaisen värisiä.
En tiedä mistä lie johtui, mutta ei haittaa meidän käsitöissä.

* * * * * 

Pakko vielä laittaa perjantain herkuttelukuva.
Vaniljajäätelöä, mansikoita, mustikoita ja päälle loraus juoksevaa hunajaa.
Voin kertoa, että oli erittäin hyvää :)


4 kommenttia:

 1. Onpa upeita lankoja. Millä aineella värjäsit vai värjäsitkö kasveilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin tuolla alussa mainitsin, värjättiin Wilton -merkkisillä pastaväreillä (elintarvikeväri). Kaikilla muillakin elintarvikeväreillä voi värjätä (kunhan ovat sokerittomia). Kasvivärjäystä en ole koskaan kokeillut, kiinnostaa kyllä, sillähän saa todella upeita värisävyjä.

   Poista
 2. Hienon värisiä lankoja olette saaneet, minäkin kuvittelin että kasviväreillä värjäsitte. Kasveillehan tarvii jotain kiinnitysaineita, kerran värjättiin myös kankaita mutta se ei kyllä onnistunut...tuli ihan lattiarättejä ja aineet meni hukkaan:-( Opettaja oli muka ajatellut että myös kankaille käy, mä olin vähän vastaan että ei kyllä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kasviväreillä värjätessä menee päivä tai pari tai enemänkin.... :)
   Ja pitää jossain alunassa liotella - en tiiäkkään mitä kaikkee.
   Huomenna uus värjäyssessio! Noissa Wiltonin väreissä pitää loppuvaiheessa lorauttaa tilkka etikkaa veteen, muita kiinnitteitä ei tarvita. Sitten vaan huuhtelu ja kuivatus.

   Poista

Kiitos kommentistasi!