sunnuntai 29. lokakuuta 2023

"Vaihteeksi" sukkia :)

 Yhdet valepalmikkosukat valmistuneet, menee entiselle työkaverille.
Koko 38-39, lanka My Home Living


Ja hänen lapsenlapsilleen nämä kahdet seuraavat.
Nimen ekat kirjaimet kuvioina :)
Tuli mielestäni aika kivoja.




Ja yhdet miesten sukat. Ruskea värjätty kahvilla, vihreä ihan valmista vihreää :)
Koko 43-44, lanka 7 Veljestä.


Pitää vielä hehkuttaa tätä!

Koko kesän oli ulkona tämä kaktus. Siirsin jossain vaiheessa lasitetulle terassille ja kun
huomasin pienenpienet nuput, otin sisälle.
Nyt se on sitten kukassa!
Vanha vänkkyrä, ruma kun mikäkin, mutta en ole raaskinut hävittääkään.
Enkä varsinkaan nyt, kun sain kukkimaan.
Vien ensi kesäksikin ulos!




4 kommenttia:

  1. Kivat nimikkosukat; ei tule riitaa että kummat ovat kumman. Hienoja ovat muutkin. Kristiinan silmukoita -blogissa oli aivan samanlainen juttu kaktuksesta, joka oli ollut kesän ulkona ja kun sen nosti sisään alkoi aivan valtaisa kukkiminen. Saisinkohan minä jonkun kasvin joskus kukkimaan uudelleen. Meillä viherkasvit jotenkin kivettyvät; ne eivät kuole, mutta eivät myöskään kasva, vaan pysyvät vuodesta vuoteen samanlaisina ja -kokoisina, kunnes sitten lopulta kupsahtavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan lisää, kyllä joku varmaan joskus kukkii. Mulla tuo rohjake on ollut varmaan ainakin 15 vuotta, kukkinut vain ehkä 4 kertaa. Se ei juurikaan kasva, joskus siitä on melkein puolet lähtenyt vaan irti mullasta. Mutta en ole heittänyt pois :)

      Poista
  2. Minunkin kaikki kaktukset olivat kesän partsilla. Nyt köökissä oleva on täynnä nuppuja. Kun tuon ne sisälle, suihkutan ne aina lähes kuumalla vedellä ja ne luulevat olevansa sademetsän kesässä ja alkavat lykätä nuppuja. Se on niitä samoja pikkukonsteja kuin kliivian liian lämpimässä ollut kukkavana, jota kastellaan viileällä vedellä, että se kasvattaa kukkavarren pitemmäksi, eikä jää lehtien väliin, kuten minulle kävi viime talvena. Älä sitten käännä kaktusta tai se pudottaa nuppunsa/kukkansa. Kliiviat ovat samanlaisia, etteivät tykkää kääntämisestä. Nyt sain kaksi lisää ja yönprinsessan, josta en tiedä, miten sitä hoitaa. Tai ehkä se on tuoksulehtikaktus, en ole varma. Vanhassa blogissani on niistä kuvia.
    Mukavaa lokakuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pitää mielessä nämä antamasi vinkit ensi vuotta ajatellen. Nyt toin vain terassilta sisälle ja siirsinkin ihan toiseen paikkaan. Ei se onneksi siitä suuttunut, ei pudottanut yhtään nuppua. Nyt se on kyllä pudotanut kaksi "lehteä", laitoin ne vesilasiin, jos vaikka juurtuisivat....

      Poista

Kiitos kommentistasi!