torstai 22. helmikuuta 2024

Yhdeksän

Eipä taas ole tullut päivityksiä tehtyä.

Yhdeksän paria sukkia on valmistunut tänä vuonna tähän päivään mennessä.

Joskus tyttären ollessa teini-ikäinen, (n 15 v. sitten) olen tehnyt hänelle tuollaiset sukat, jotka on vasemmalla (kirjava lanka on 7 veljestä Fasaani). Melko pitkään olen sitten hillonnut kyseisiä lankoja. Yksi kerä oli jemmassa, korkea aika tehdä siitäkin jo viimein sukat ja tein sitten samanlaiset kuin ne tyttärelle joskus tehdyt (ne on muuten täällä meillä ja tytär käyttää niitä meillä ollessaan).

 Toisiin sukkiin jäi vielä vähän lankaa varsiin raidoiksi. Aika kauan hillotua oli myös tuo puna-musta-harmaa-valkoinen raitalanka. Siitäkin riitti kaksiin sukkiin.


Ja lisää pitkään hillottuja lankoja :)
Näistä vielä jäi hiukan jäljelle puna-valkokirjavaa, saa siitä vielä jotkut pienet raidat joihinkin sukkiin.



 Pari posliininmaalaustyötä valmistunut. Kumpikin aloitettu jo viime vuoden puolella, mutta kun näiden valmistuminen aina kestää ja kestää, koska monta polttoa.

Syksyllä pälkähti päähän kokeilla vaahteranlehdellä "painaa" kuvio posliinille. Keräsin muutamia lehtiä ja sivelin niihin väriä ja painoin lautaseen. Jäi vähän epämääräiset jäljet. Tein sitten niihin ääriviivoja tarkemmin ja sitten polttoon. Polton jälkeen reippaasti lisää väriä jne. ja taas polttoon. Kahden polston työn taisi siis olla tämä


Internetin ihmeellisestä maailmasta löysin mustavalkoisen piirroskuvan taloista. Tykkäsin. Kopion ja ensin ajattelin tehdä musta-valko-harmaan, mutta päädyin kuitenkin väreihin. Neljän polton työ.



7 kommenttia:

  1. Jostain syystä oma blogini on vain pelkkää valkoista, joten lähdinpä kiertämään muiden blogeja muilla alustoilla.
    Ihana tuo vaahteranlehtilahtanen.♥ Ja värikäs tuo talojuttu.
    Minullakin on varmaan jämäkeriä tiikeristä ja tuosta puna-valko-harmaasta. Pitää alkaa tyhjentää varastoja ja olen aloittanut pakastimesta. En anna itselleni lupaa ostaa mitään hyvää ennen kuin olen marjat ja raparperit syönyt muodossa tai toisessa. Sitten alan pitää vain perusvarastoja siellä. (Ja ehkä sitten sinne mahtuu pullaa ja jäätelöäkin joskus). Kalaa ja katkarapuja siellä enää on, kinkun käytin loppuun eilen. Mutta noita marjoja on vielä yllinkyllin. Saa piirakkaa, mehukeittoa, kiisseliä yms. syödä kyllästymiseen asti. :)))
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin ettei sinun blogi toimi kun eilen piti vilkaista mitä olet päivittänyt viime aikoina.
      Mulla ei ole lupaa ostaa lankoja (itse asetettu määräys), mutta tänään sorruin.... pari kerää jotain raitalankoja ostin ikäänkuin ohimennen :)

      Poista
  2. Upea määrä sukkia vajaassa kahdessa kuukaudessa!
    Langat näyttävät tutulta. Minullakin on ollut tuota puna-musta-harmaata joskus. Tuttu on myös valkoinen-musta; oliko sen nimi viidakko tai safari tai jotain sen tapaista?
    Tosi hienoja ovat myös posliinityöt. En tunne tekniikkaa, mutta nyt tajuan, että väriä voi lisätä ja polttaa uudelleen. Kauniita ovat molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valko-musta taisi tosiaan olla viidakko.... en ole varma. Posliininmaalauksessa tosiaan väriä lisäillään ja poltetaan uudestaan. Juurikaan mikään työ ei tule kertapoltolla valmiiksi. Väriä ei voi laittaa kovin paksusti, koska sitten se voi poltossa lohjeta pois, joskus on käynyt niin kun on vahingossa jäänyt johonkin kohtaan liian paksusti väriä.

      Poista
  3. Rohean Eero kertoi, ettei Vuodatus ole ollut heillä vuoden 2019 jälkeen, joten kun facen sivullakaan ei ole toimintoja ollut vuosiin, ei mitenkään saa sinne yhteyttä, joten... Nyt täytyy yrittää tehdä blogi bloggeriin. ;((( Kaipa ne Vuodatus-sivut ovat nyt menneet bittiavaruuteen. Mutta jo on karmeeta touhua tuon bloggerin kanssa! Ei mitään loogista ja kummallisia nimiä laatikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitkeesti vaan yrität, kyllä onnistut bloggerillakin. Tosin se tuli jossain vaiheessa minun mielestä vaikeemmaksi, mutta kyllä se siitä!

      Poista
    2. Sen uuden osoite on tuossa ed. postauksessa. ;) RP

      Poista

Kiitos kommentistasi!