sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Tilkuista tuunattua

 Mulla on kauhee kasa tuollaisia kangasnäytevihkoja. Jotain niistäkin pitää keksiä. Aiemmin olen tehnyt pari kehyskukkaroa, mutta koska niitä on jokasapäin, niin jotain isompaa piti keksiä.

Ratkaisuksi löytyi sitten pienet torkkupeitot. Niitä olen nyt väsännyt kaksi, kolmas on vielä hiukan kesken. Kaksi ensiksi valmistunutta meni/menee lahjaksi ja se viimeisin jää itselle. Tilkkuja löytyy edelleen kasapäin, eli varmaan vielä tulee lisää samanlaisia :)

Jokaisessa "vihkossa" on 11 palaa. Koska tuo vihreä on niin muista poikkeava, niin sitä en näissä käyttänyt. Saatan tehdä jossain vaiheessa pelkistä vihreistä jotain.Kaikissa väreissä (paitsi vihreässä) on aina yksi kuviollinen ja yksi yksivärinen pala.Kääntöpuoli on puuvillaista fleeceä. Kanttaus leveällä vinonauhalla (piti Saksasta tilata, kun Suomesta ei löytynyt noin leveää (5 cm) mistään)
Peiton koko noin 135 x 90, eli ei kovin suuri.
Materiaalia kyllä olisi riittänyt isompaankin, mutta sitä alkaisi olla jo niin hankala käsitellä ompelukoneella, niin päädyin tekemään näin pikkuisia.
4 kommenttia:

 1. Mahtava idea ja kiva peitto tuli. Tuonkin kokoisen peiton kanttaus on varmaan ollut ompelukoneen kanssa hankalaa. Hieno lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Tulipa hyvä peitto. Siististi olet saanut palat kohdakkain ja upeaa tuo taustakangas ja reunuksenkin onnistuit ompelemaan kauniisti. Minulla ei taito riittäisi tuohon.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kangasnäytekansiot ovat kutkuttavia, niissä on usein sellaisia kuoseja, joihin ei muuten törmäisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!