keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Perunannostossa ja vähän muuallakin

Tänään sitten nostin ensimmäiset perunat niistä monia kiinnostavista ämpäreistä. Yhdessä ämpärissä kaikki varret oli kuivuneet ihan ruskeiksi jo vähän aikaa sitten. Aattelin sitten tarkastaa sadon tänään. Ihan pikkuisia somia perunoita sieltä löytyi - 30 kpl. Kymmenkunta oli niin pieniä, että heitin pois, loput herkutellaan varmaan huomenna. Loput kaksi ämpäriä saavat vielä kasvaa rauhassa.

Tässä sitten näkymä kasvimaaltani tänä päivänä. Ikuna en ole noin korkeita perunanvarsia meillä nähnyt. Piti oikeen mennä itse sinne vertailun vuoksi seisoksimaan, Heidin tilasin kuvan nappaamaan. Toivottavasti juuressakin olis aikanaan sitten suuri sato. Ehkä kannatti hankkia se yksi multakuorma, jota sitten 36 kottikärrillistä tuonne maalle kärräsin.


Tänään kuvailin myös varjoliljoja kun niitä vielä on. Nekään ei ole tainneet ennen noin komeasti kukkia.

5 kommenttia:

 1. Oi joi, nami nami, omasta ämpäristä noin komeita pottuja:) Mun on varmaan ens vuonna kokeiltava, mutta pitäis laittaa varmaan oikein iso kalasaavi, että sais muutamiksi kerroiksi oman maan tuotteita. Meillä kun on tavattoman karu tämä saari, eikä tänne voi mitenkään perunamaata laittaa....
  On muuten pitänyt jo useamman kerran mainita, että sun uusi profiilikuva on todella kiva, olet raikkaan ja iloisen oloinen siinä:)

  VastaaPoista
 2. Maaret: Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, kivaa puuhaa. Tuosta kuvasta ei oikein saa käsitystä noiden pottujen koosta, ne on tosi pikkusia, mutta kunhan ne muut saa kasvaa, niin varmaan tulee kananmunan kokoisia.
  Kiitos kuvakehusta, tyttären nappaama kuva, hän se saa äiteestäkin kelvollisia kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania perunoita...onneksi tuosta kuvasta ei kokoa huomaa. Oman maan perunat ovat aina niin makeita kun ne on just nostettu:)
  Minäkin huomasin tuon uuden ihanan profiilikuvasi, hyvin onnistunut.
  Juu eihän se paatti mun ole vaan ystävättäreni ja miehensä---ovat poikani (35v) kummeja. Olemme tunteneet toisemme jo 53 vuotta, kävimme oppikoulua yhdessä:)

  VastaaPoista
 4. Hieno sato, minulta jäi tänä vuonna ämpäriperunat kokeilematta. Komiat ovat varret ja kyllä kannatti kottikärryillä multaa kärrätä.
  Meilläkin päivänliljat kukkivat mahtavasti.

  VastaaPoista
 5. -maiju- ite18.7.2010 22.51

  Hilkka: Ne perunat oli niiiiiiin hyviä, kaupasta ei semmoisia saa. Vesi kielellä odottelen niitä kahden muun ämpärin perunoita - mutta saavat vielä odotella.

  tia: Yritäppä ensi vuonna kokeilla, kyllä se kannattaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!