maanantai 15. elokuuta 2011

Marjasatoa kerätty, pakastettu ja keitelty

Vadelmia tuli yhteensä noin 35 litraa tänä vuonna. Hilloa keitin vain yhden kerran, tuli sentään 7 purkillista. Loput vadelmat on pakkasessa, 5 litraa meni siskolle (itse keräsi) ja 9 litraa työkaverille (vaihtokaupassa sain saman verran mustikoita).

Omista herukoista (+ vähän karviaista, raparperia ja vadelmaa) tuli mehua 5 pullollista. Mustaherukoita tuli kotiin kuljetettuna pari ämpärillistä, niistä tuli mehua 12 pullollista.
Kyllä nyt kelpaa talvella nautiskella.

Vielä pitäisi keittää ja säilöä punajuuria. Tänä vuonna näyttäisi tulevan satoakin sen verran, että voi säilöä. Mutta toistaiseksi punajuuret on vielä maassa. Sipulit otin viikonloppuna ylös, kun näyttivät jo ihan valmiilta.

Kellari olis siivottava ja uudelleen järjestettävä. Hillot ja mehut siirtynevät toisen seinustan hyllyille ja muut romut menee nykyisille hillohyllyille.

Parit sukatkin on jossain välissä valmistunut. Novitan Nalle Four Seasons Kesä -lankaa ovat nämä. Isommat on noin kokoa 43-44 ja pienemmät on sit pienemmät :)

3 kommenttia:

 1. Kyllä nuista herkuista on ihana talvella nautiskella:) Vallan ihanat nuo sinun nimilaput kans, mä vaan rustaan aina maalarinteipille:)) Sukkiakin olet ehtinyt värkätä, et taida olla yhtään jouten?

  VastaaPoista
 2. -maiju- ite16.8.2011 9.52

  Hilkka: Herkkua on siinä monenlaista :) Must on kiva tehdä tuollaiset nätit laput, vaikkei niitä siellä kellarissa kukaan katsele. Sukkia tulee iltasella puikoteltua, nyt kesällä tahti on ollut vaan tosi hidas, mutta jotain aina kuitenkin. En mitä jouten kerkiä olemaan :)

  VastaaPoista
 3. Qh nam ! herkullisen näköistä. Tein itse mehuja myös: raparperi, mustaviinimarja ja seka johon laintoin mustaviinimarjaa,punaviinimarjaa, mansikkaa ja vähän raparparperia. Juu ja nuo on kivat laput jotka olet tehnyt niikun Hilukin totesi. Nähdään varmaan Heinolassa 8)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!