sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Salzburg 8.-11.9.2011

Vihdoin viimein sain kuvatiedostoja "perattua" ja nyt on kuvia tehty urakalla.
Tyttären kanssa pikkureissulla tuli käytyä Itävallassa, Salzburgissa. Oli siellä myös sisareni, hänen miehensä ja heidän taiteilijapoikansa, menivät jo maanantaina Vantaan taiteilijaseuralla oli siellä vierailijanäyttely, Finnish Art Mix. Avajaiset perjantaina ja sinne mekin oltiin menossa.
Kovasti jännitti reissu, eniten siitä syystä, että oli mennessä koneenvaihto Wienissä. Ikinä en ole ollut millään reissulla, jossa on koneenvaihto. Tähän asti olen ollut vaan ”valmiiksinauretuilla” matkoilla, joilla ei tarvii itse ajatella mitään :)

Kaikki sujui kuitenkin ihan hyvin. Wienissä meillä se vaihto oli, selkeästi siellä oli merkinnät, ei ollut eksymisen mahdollisuutta. Aikaa oli vain 40 minuuttia, mutta hyvinhän se riitti kun oltiin ihan aikataulussa.

Perillä oltiin illalla noin puoli seitsemän maissa. Sää oli aika ikävänoloinen, koko päivän oli ollut sadekuuroja, märkää oli ja viileetä. Sukulaiset olivat meitä vastassa hotellin ala-aulassa. Hetikohta huoneen tarkastamisen jälkeen liikenteeseen, eli syömään piti päästä. Syödessämme olikin alkanut sataa, joten mentiin sitten vaan heti takaisin hotellille, eikä kävelylle niinkuin oli tarkoitus.

Perjantaiaamu valkeni myös melkoisen ankean näköisenä. Paksu pilviverho, kosteaa, viileää, näytti siltä, että alkaa sataa minä hetkenä hyvänsä.
Aamiaisen jälkeen lähdettiin kuitenkin sadetta uhmaten liikkeelle. Käveltiin ns. vanhaan kaupunkiin ja kierreltiin siellä katuja pitkin poikin - ja tietty Heidin kanssa kuvattiin kovasti (mikä yllätys). Pikkuhiljaa sää alkoi vähän kirkastua ja lämmetäkin. Monen tunnin kerroksen jälkeen palattiin hotellille huilaamaan ja illalla taas liikkeelle.

Käveltiin galleria Berchtoldvillaan, jossa oli ne avajaiset. Kovasti siellä oli väkeä ja puheita pidettiin. Kiva siellä kuunnella kun mitään ei ymmärretty, saksaa puhuivat. No, Suomi-Itävalta seuran puheenjohtaja kyllä sitten vähän puhui suomeksikin. Kahdenkymmenenviiden suomalaistaiteilijan töitä siellä oli näytillä, kuusi taitelijoista oli paikalla ja heidät myös esiteltiin nimeltä. Avajaisista kun selvittiin, niin lähdettiin iltamyöhällä syömään. Silloin oli jo niin lämmintä, että istuttiin ulkona syömässä.

Galleria Berchtoldvilla, jossa oli avajaiset
Lauantaiksi oli säätiedotus luvannut 25 astetta. Sille päivälle suunnitelmissa eläintarha ja Hohensalzburgin linna. Ostettiin hotellin respasta Salzburg-kortit vuorokaudeksi (25 e). Sillä sai kulkea paikallisbusseissa, sisäänpääsy moneen, moneen paikkaan.

Lähdettiin sitten bussilla kohti eläintarhaa. Eläintarhan pääsymaksu siis sisältyi myös korttiin. Erikoinen eläintarha. Ei siellä ollut juurikaan kaltereita eikä häkkejä. En ymmärrä miten esim. papukaijat tiesi missä niiden kuuluu olla. Ne olis voineet lähteä mihin vaan, mutta siellä ne kiltisti kökötti niille tarkoitetussa aitauksessa. Samoin esim. kotkat. Ne vaan lenteli siellä korkeuksissa, eivät kuitenkaan lähteneet omille teilleen. Varsin mielenkiintoinen paikka todellakin. Sarvikuonot, oi että ne on isoja. Ja seeprat niin ihania. Ja paljon paljon kaikkee - niin erilaista!

Takaisin kaupunkiin ja korkeuksiin. Hohensalzburgin linna on keskellä vanhaa kaupunkia, näkyy lähes kaikkialle kaupungille. Mentiin tosi jyrkkää rataa pitkin hassulla ”junalla”, samaisella kortilla pääsi myös siihen, muuten olisi maksanut 10,50. Matka kesti tasan minuutin ja sitten oltiinkin jo korkeuksissa. Aivan mahtavat näköalat oli, ties kuinka kauas sieltä näkyi. Heidin kanssa pikaiseen kierrettiin aluetta ja kamerat kävi kuumina. Olisi sinne päässyt sisällekin vaikka mihin, mutta siinä oliskin jo mennyt koko päivä.
Sunnuntaille (meidän lähtöpäivä) luvassa 29 astetta lämmintä. Aamusta heti tavarat kasaan ja sitten aamiaiselle. Huoneet piti luovuttaa jo klo 10. Vietiin tavarat matkatavarahuoneeseen ja lähdettiin kaupungille.

Tunnistattekos tämän?
No niin, McDonaldsin logohan se siinä - vähän erilaisena.
Tällä Getreidegasse -kadulla pitää kaikilla liikkeillä olla tämmöiset vanhanaikaiset "rautakyltit", jostain sellaista olin lukevinani. Ja olihan siellä toinen toistaan hienompia tekeleitä.

Käytiin ihmettelemässä Mirabellin palatsin puutarhaa ja kääpiöpuistoa.
Oli niin läkähdyttävän kuumaa, ettei melkeen jaksanut kävellä. Maleksittiin ympäriinsä ja istuskeltiin välillä varjossa. Kaikki oltiin aika väsyneitä. Taiteilija-Janne taisi ottaa pienet nokosetkin yhden kiviaidan päällä, ja Heidi-serkku teki seuraa :)

Ja tässä väsyneet matkalaiset :)

Lähtö meillä piti olla 18.50, mutta oltiin noin 50 minuuttia myöhässä. Frankfurtissa vaihto. Siellä oli lähes kaikki koneet myöhässä. Meidän piti lähteä 22.10, mutta oikeesti päästiin lähtemään vasta 23.55. Oli ollut melkoisen kovaa myrskyä siellä Euroopan yllä muutama tunti aiemmin. Vieläkin rytyytti sen verran, että käskettiin pitää istuinvyöt kiinni koko matkan ajan.
Lisää kuvia täällä
Katso myös Heidin kuvat

 Lopputulos: Aivan loistava reissu! Vähän jäi harmittamaan se, ettei mekin lähdetty jo maanantaina, koska helposti olis mennyt muutama päivä pitempään. Nähtävää ja kuvattavaa kyllä olisi riittänyt.

Yleisvaikutelma Salzburgista: Viehättävä kaupunki. Kaikkialla oli siistiä, ihmiset ystävällisiä. Voisin helposti kuvitella käyväni toisenkin kerran.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kiitos että jaksoit:)) Katsoin nuo muutkin...pitää oikein ajan kanssa kattella uudelleen. Nauratti vaan nuo hevoset...Wienikin niitä pullollaan:)))

  VastaaPoista
 2. Hieno matka teillä ja kyllä kannattaa kameralla rapsia kuvia, käyn paremmalla ajalla katsomassa lisäkuvat.
  Myyntireissu ohi, tuli kokemusta ;-)))))

  VastaaPoista
 3. Kiitos matkakertomuksestasi. Salzburg on niin kaunis kaupunki, että sinne haluaisin vielä mennä uudelleen.

  VastaaPoista
 4. -maiju- ite26.9.2011 23.13

  Hilkka: Toki jaksoin, vähän vaan kesti :) Nii, heppoja oli kyllä tosi paljon ja ne oli niin rauhallisia ja ihanii.

  tia: Reissu oli kyllä todella kiva ja kamerat kävi kuumina.

  Unelma: :) Kaunista ja siistiä - kyllä, voisin mennä minäkin uudemman kerran.

  VastaaPoista
 5. Kiva katsella näitä kuvia, kun joku vuosi sitten tuli tuonne ylös linnaan käveltyä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!