sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kovan onnen sukat

Nämä sukat ne oli oikein murheenkryyni.
Kun on kirjava lanka, niin mulla on semmoinen "vamma", että haluan kummastakin sukasta samanlaiset - niin olisin nytkin halunnut. Kun aloin tehdä toista sukkaa, aloitin uuden kerän ja aloin siitä etsiä samanlaista aloituskohtaa kun ensimmäisessäkin sukassa. Olin jo purkanut ison läjän lankaa eikä vaan löytynyt oikeanlaista kohtaa. Pakko oli sitten luovuttaa - ajattelin, että menköön tällä kertaa sitten näin.
Kun olin kutonut noin 4 cm, huomasin että raidat meneekin päinvastaisessa järjestyksessä kuin ensimmäisessä sukassa. Ahaa -elämys tuli ja purin aikaansaannokseni ja aloin etsiä kerän sisältäpäin sopivaa aloituskohtaa. Eikä löytynyt... Olin ihmeissäni, ompas kummaa lankaa. Aloitin sitten uudestaan sieltä kerän oikeasta aloituspäästä, siis väärinpäisin raidoin. Kun sukka oli hiukan yli kantapääkavennuksen, siinä oli solmu. Solmusta eteenpäin raidat olikin sitten oikein päin ja asettuivat ilman sovittelua lähes samoin kuin ensimmäisessä sukassakin, vain muutaman kerroksen heitto.
Vähän harmittaa, että tein tuollaista "pintaneuletta", se kyllä vaatisi yksivärisen langan, menee ihan hukkaan tällaisessa kirjavassa. Kirjava näyttää sileänä neuleena paljon paremmalta, niinkuin sukan pohjaosasta huomaa. Mutta ihan komeat sukat niistä kuitenkin loppujen lopuksi mun mielestä tuli.
Ai niin, lanka Dropsin Big Fabel, ensimmäistä kertaa semmoisesta mitään tein. Vielä on toinen väri odottamassa, sinivihreäkirjavaista.


4 kommenttia:

 1. Hienot sukathan niistä tuli, varo vaan jättämästä kukkaketoon voivat hukkua sinne niin saman väriset ovat.

  VastaaPoista
 2. tia: Hih, otin heti kuvattuani pois, koska nimenomaan pelkäsin etten enää löydä niitä :)

  VastaaPoista
 3. Eikö lanka olis riittänyt molempiin sukkiin, kun uudesta kerästä halusit toisen kutoa....? :):):) Mulle on kanssa joskus käynyt niin, että vaikka sama vyötenumerokin on ollut kerän päällä, niin raidotukset eri mittaisia, joten siis sukissa ja lapasissa sitten huomaa ettei identtisia aikaan saa. Villapuseroissa ja muissa isommissa töissä sitä ei sitten kuitenkaan kovin hyvin huomaa. Mulla on kanssa ihan sama juttu, kun sullakin, että sukkien on oltava identtiset tai muuten pedanttina ihmisenä rupeaa asia ärsyttämään, vaikka moisesta ei oikeasti kannattais välittää tuon taivaallista, kuka niitä loppupeleissä katsoo, että onko ne just prikulleen samanlaiset, vai ei. Pääasiahan on, että sukat on mukavat jalassa ja lämmittää.....
  Tulipahan löpistyä, vaikka alunperin piti vaan kommentoida sukkien hyvää väritystä ja tasalaatuista työn jälkeä.......

  VastaaPoista
 4. Maaret: Ei riittänyt molempiin sukkiin, kun kerässä on vain 100 g ja yksi sukka vaati 73 g :), eikä se raidoitus silti olisi osunut. Mutta joudun tekemään samalla värillä vielä tyttärelle sukat, eli haen pari kerää lisää (ettei vaan pääse lankakori vajentumaan), teen sileänä neuleena, että raidoitus tulee paremmin esiin. Kiva, että löpisit enemmänkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!