keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Ensimmäiset vadelmat

Eilen keräsin vuoden ensimmäiset vatut, saalis vaatimaton 4 litraa. Ihan hirveesti siellä piilossa on raakileita, eli kyllä niitä reippaasti saa lisää kohta kerätä. Nyt saavat raakileet paremmin valoa, kun on viidakko käyty kertaalleen suurinpiirtein läpi. Aamuseitsemältä menin heti pusikkoon. Päivällä ei pysty, koska sinne on mentävä ns. viidakkovarustuksessa - eli pitkät housut, pitkähihainen paita ja kumisaappaat. Syy: siellä on lähes yhtä paljon nokkosia kuin vattuja :)
Ei taida olla marjat ihan yhtä suuria kuin viime vuonna, mutta hyvänlaatuisia kuitenkin. Nam, taas saa talvella herkkuja pakastimesta. Ihana tuoksu valtasi keittiön kun keitin vadelmakiisseliä. Ns. "huonommista" marjoista otan siis aina vain maun, eli keitän vähän aikaa, siivilöin marjat pois ja teen siitä liemestä kiisselin - tosin joukkoon heitän ihan viimeksi vielä "priimamarjoja". Nami nami, hyvää tuli!2 kommenttia:

  1. Kuvat nähdessäni vesi kielelle herahti ja tuoksukin taisi tänne tulla. Meillä ei taida tänä vuonna vadelmia kovin tulla kun minä hävittäjä kävin oksien päitä katkomassa, en tahallani vaan perkuuhommissa huomasin tuollaista tuhoa tehneeni, ensi vuonna on toisenlaiset suunnitelmat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!