perjantai 30. huhtikuuta 2010

Kertokaa, jotka tiedätte....

Ostin heräteostoksena jo aikoja sitten Lidlistä tämmöisen piirustussetin. Pitää sisällään seuraavat tarvikkeet:
- 8 pastelliliitua
- 8 värikynää
- 2 lyijykynää
- 2 stomppia
- 1 arkki hiekkapaperia
- 1 muovailuvaha
- 1 teroitin

Olen värittänyt värikynillä, kokeillut pastelliliituja sellaisenaan ja sitten veden ja vesivärisiveltimen kanssa. Mutta mitä ihmettä tehdään tuolla hiekkapaperilla ja muovailuvahalla? Kertokaa tietämättömälle.... olen ihmeissäni niiden kanssa.

Tässä siis se PIIRUSTUSSETTI


4 kommenttia:

 1. Hiekkapaperilla teroitetaan stumppeja. Muovailuvahasta ei tietoa:D

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen lajitelma, muovailuvahojen käytöstä ei minullakaan tietoa.
  Hyvää Vappua, toivottavasti teillä on selkeämpi sää kuin meillä täällä mökillä, vettä tulee kunnolla. Sain jonkinmoisen korvasäryn, ei oikein ole vapputunnelmaa.

  VastaaPoista
 3. Juu, muovailuvahast ei mullakaan ole harmainta aavistusta, mutta niinkuin Maisku jo mainitsi hiekkapaperilla voi puhdistaa ja teroitella stumpit. Mikäli värikynät on ns. kuivapastelleja, niin nekin voi teroittaa hiekkapaperilla, toiset kuivapastellikynät eivät nimittäin kestä teroitinta:)
  Kiitos muistutuksesta lankojen suhteen, nyt on kuitenkin niin, että "käsky kävi ja menossa pitää olla jo huomenna aamusta kukonlaulun aikaan, joten en millään tähän hätään ehdi sinne kauppaan :(
  Ps. ylempänä esittelit perunankasvatustasi, niitä vaiheita odotan sitten mielenkiinnolla:)

  VastaaPoista
 4. ja muovailuvaha tuo mieleen erään pyyhekumi tyypin joka muotoiltavissa joka muistelen sellainen että sillä lähtisi pastelliliidut ja akvarellikin. hämärämuisti mutta muistuttaa ilmeisesti hieman pyyhekumia jotain tuollaista olen ollut lukevinani. ja sitä paitsi santapaperilla jotkut tekee kynistä jauhettakin jota ripottelee paperille ja levittelee sitäkin on nähty. ja jos santapaperi olisi isompi niin jotkut niihin pastellitöitäkin tehneet jotka ei vät ole ilmeisesti hyvin säilyviä tosin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!