keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Urakointia kasvimaalla

Maanantai-illan ahkeroin kasvimaata kääntämässä. Olihan se aika urakka, mutta kun olin yli puolenvälin saanut valmiiksi, ajattelin, että periksi ei anneta - loppuun vaan kertaheitolla.
Sain vielä jopa tehtyä siemenrivitkin valmiiksi. Laitoin herneet ja sipulit vesiastiaan odottamaan maahan pääsyä.

Tiistaina sitten jatkamaan. Sipuleita meni maahan 138 kpl, lisäksi muutama rivi hernettä ja pari riviä punajuurta. Vähän jäi vielä tilaakin, ehkä siihen voisi vielä laittaa lisää hernettä vähän myöhemmin. Lopuksi harsot päälle ja kastelu.

Perunoita varten tein vaot valmiiksi. Perunat on vielä sisällä idätyksessä.
Tänä vuonna jäikin väliin ns. ”ämpäriperunoiden” kasvatus. Kevättalvella ei ollut jäänyt jääkaappiin yhtään ”hattivattiperunoita”, niin kuin parina aiempana vuonna.
Viime vuonna rikottu ja uudelleen istutettu ruohosipuli on lähtenyt oikein hyvin kasvamaan, nuput on jo päissä ja pian kukkii.

Raparperi on valtava. Siitä on jo muovikassillisen verran luovutettu tutuille pakastettavaksi ja yksi pellillinen piirakkaa väsätty.

Tutkiskelin siinä ohimennen kaikkia muitakin kasveja, lähinnä marjapensaita
Vadelmiin näyttäis tulevan paljon kukkia, että satoa voisi olla odotettavissa ihan kivasti.

Punaherukoissa paljon kukkia...

... mustaherukoissa vähemmän.

Ja karviaisiakin tulee varmaan riittävästi, vaikka pensaita piti aika reippaasti leikellä, myyrä kun oli syönyt niitä sieltä varsien tyvistä, niin paljon oksia oli ihan kuollut. Vieläkin näyttää joukkoon jääneen muutama kuollut oksa, pitänee leikellä pois nekin vielä kun on niin ruman näköisiä.

Ja kai niihin omenapuihinkin kukkia tulee, vaikka leikeltiin talvella melkosen reippaasti niitäkin.

Loppukevennyksenä vielä kuva orvokkiamppelistani

3 kommenttia:

 1. Voi mahoton minkälainen kasvimaa sinulla on ja marjoja tulee ämpärikaupalla---ainakin kukista päätellen:) Sinulla taitaa olla omavarainen talous?!!!

  VastaaPoista
 2. Oi, voi, täällä ihastelen sinun kasvimaatasi, ei meidän tontilla tuollaista ole mahdollista tehdä. Aika menee pähkäillessä kukkapenkkien kanssa ;-)

  VastaaPoista
 3. -maiju- ite27.5.2011 14.37

  Hilkka: No joo, tuskin tulee ämpärikaupalla, ovat jotain ikivanhoja pensaita, ei niissä montaa oksaa ole. Ei noilla herukoilla kovin omavaraisia olla. Vadelmilla kyllä - jos niitä kamalasti tulee :)
  tia: Joo, nyt se vielä on suht siisti, kun ei ole rikkaruohoo, mutta ootas kuukausi, niin ei varsinaiset kasvit enää erotu....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!