maanantai 25. heinäkuuta 2011

Uusia kokeiluja taas

Kaikenlaista sitä tulee lomalla hommailtua.
Tässä vähän tarvikkeita: kuivabetonia,  pensseli ruokaölljyn levittämiseen...

...kasa hiekansekaista multaa, raparperin lehti, verkkoa, muovia...

Tämä ei sitten ole mun aamupuuroa, vaan S100-kuivabetonia sekoitettuna :)

Ja näitä kun olin aikani veivannut, tuli tämmöinen paketti ja toinen vähän erimallinen paketti (piti hakea vielä toinen raparperinlehti).
* * * * * *
Muutaman päivän kuluttua, eli tänään, uskaltauduin avaamaan paketit...
Ja tältä näytti ensimmäisessä paketissa...

... sitten vaan lehteä poistamaan. Hyvä vinkki oli sivellä raparperinlehti ruokaöljyllä, ei olis tainnut muuten tuo ruoti irrota. Nytkin jouduin vanhalla tikalla kaivelemaan loput :)

Ja tadaa, valmis!

Hihii, olen ihan tyytyväinen :) Kannatti kokeilla.
Tähän laitoin tarkoituksella betonin niin, että se tuli vähän yli lehden eli siihen takertui hiekkaa, tuli kiva röpelöreuna.

Toisesta paketista tuli sitten tämmöinen laattamallinen. Tämän teinkin ihan tasaiselle alustalle ja betonia vaan ihan lehden reunaan asti.

Ja koska sitä betonia vielä oli puoli pussillista, niin sekoitin pienen erän, josta tein pienen "jalan" tuolle ensimmäisen paketin "lintujen juoma-altaalle", koska sen "kallistus" oli mennyt vähän pieleen. Samalla paikkasin rei´än, joka jäi tuohon mistä ikäänkuin varsi alkaa. Loput siitä betonisatsista (koska sitä tietysti tuli liikaa) laitoin kukkaruukkuun ja päälle jotain simpukankuoria ja kiviä :)  Saa nähdä mikä siitäkin tulee.

7 kommenttia:

 1. Ai sinustakin tuli nyt sitten betonitäti!! Tuo eka on tosi hieno kun ei ole niin säntillinen.Itse olen tuommoisia pieniä ostanut kynttilän alusiksi ja silloin päätin etten tuohon ryhdy, tehkööt toiset---joten teeppä sinä vaan, lisää odotellessa eli mitä niistä simpukoista tuli!!

  VastaaPoista
 2. Sinä teit tuollaisen lintujen juoma-altaan, hieno tuli, minulla vasta mietintäasteella ;-) ystävälläni näin sellaisia.
  Illalla lähden mökille takaisin.

  VastaaPoista
 3. Minunkin on pitänyt tuota systeemiä
  kokeilla, mutta aina vaan on jäänyt...
  Nyt taas tuntuu, että jospa sittenkin.
  Lehdestäsi tuli oikein hieno!

  VastaaPoista
 4. -maiju- ite26.7.2011 20.24

  Hilkka: Juu, ihan pakkohan mun oli kokeilla :) Odotas nyt pari päivää, niin saattaa olla, että simpukkajuttu lävähtää näytille.

  tia: Hih, viime kesästä asti on ollut suunnitelmissa, että jotain on kokeiltava.

  Sirpa: Kokeile ihmeessä, kivaa se on. Joku kun vaan sekoittelis sitä betonia kun se on aika raskasta.

  VastaaPoista
 5. Wau, nämä on tosi upeita. Minunkin on pitänyt näitä kokeilla, kun Sumarin Hanna kerran niitä telkkarissa teki, mutta vieläkin on vaan kokeilematta. Ja mielenkiinnolla odotan myöskin sitä simpukka-askartelua :)

  VastaaPoista
 6. -maiju- ite28.7.2011 19.39

  Apris: Kiitos! Olin kyllä ihan yllättynyt, että ne onnistui noinkin hyvin. Simpukkateos on irrotettu, voihan se tulla näkyviin jossain vaiheessa - ehkä huomenna.

  VastaaPoista
 7. Ihania! Mun on pitänyt viimeiset 10 vuotta kanssa kokeilla noita, vieläköhän ehtis tänä vuonna ;). Joka vuos keväällä höyryän et nyt kokeilen ja loppukesästä totean unohtaneeni...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!