tiistai 9. marraskuuta 2010

Tuhlausmaanantai.... ja -perjantai

Ompas tullut tuhlattua viimeaikoina, huh, ihan hirvittää jo.

Ompelukone on jo jonkin aikaa temppuillut, ei meinaa millään suostua  tekemään esim. siksakkia. Enkä minä voi elää semmoisen koneen kanssa, joka tekee mitä huvittaa (suoraa ommelta), eikä mitä minä komennan (siksakkia). Ei kun perjantaina sitä lähdettiin sitten kyysäämään korjattavaksi - tai korjausarvioitavaksi. Olis muutaman päivän kestänyt odotella sitä arviota, niin siinä sitten alettiinkin kysellä, paljonkos siitä sitten vaikka vaihdossa saisi. Sanoivat jonkun olemattoman summan, mutta kävi myös ilmi, että korjattuna vaihtosumma ei kymppiä enempää nousisi. Kävi myös ilmi, että helposti ko. korjaus saattaisi maksaa 100-150 euroa!
No huh, melko kallista, ajattelin! Mielummiin sitten sijoitan vähän lisää ja ostankin uuden, tuo vanha on kiltisti ilman vikoja palvellut lähes parikymmentä vuotta.
Niinpä sitten tein kaupat ja olen siis onnellinen uuden ompelukoneen omistaja :) Husqvarna - siihen luotan!

Nyt olen vasta ihan vähän sitä kokeillut (ompelin yhden essun valmiiksi), ei oikein ole ehtinyt, kun on ollut kauhee joulukorttiverstas täällä. Mulla on 75 korttia valmiina, ja taitavat riittää :)

Eilen sitten kävin lankakaupassa, piti hakea vain pari kerää vaaleanpunaista Teddyä. Mutta kun minusta on kysymys, niin tulihan sitä vähän muutakin haalittua. Yksi hutiostoskin. Tuo sukkapuikkojen pidin, vai mikä onkaan nimeltään, tuli vahingossa ostettua ihan liian pienille puikoille. Enhän pölvästi edes tajunnut katsoa, että niitä on erikokoisille puikoille, otin vain värin takia nuo. No, onneksi ne voi vaihtaa, soitin ja kysyin. Työkaveri, joka asuu ihan lähellä ko. lankakauppaa, lupasi ystävällisesti käydä ne vaihtamassa, kun itsellä olisi ollut aikaa vasta ihan loppuviikolla.

Mutta tässä näitä lankakaupan ostoksiaEilen kävin jo ruokatunnillakin tuhlaamassa, askartelutarvikkeet on toinen, joista en yleensä onnistu kulkemaan ohi ostamatta mitään. Tuommoisen tähtileikkurin (pienemmän) ostin jo jokin aika sitten. Onnistuin sitten rikkomaan sen lähes heti, kun yritinkin leikata liian paksua tavaraa sillä. Kyllä harmitti ihan hirveesti. Sinellissä näytti sitten tuo isompi malli olevan halvempi kuin pienempi, niin ostin sitten sen. Nyt kyllä aion olla tarkkana, etten leikkele juurikaan normaalipaperia vahvempaa, on ne sen verran kalliita vekottimia, ettei kaiken aikaa ole vara rikkoa.Nyt en tässä kuussa kyllä osta enää yhtään mitään - ellei ole ihan pakko :)

4 kommenttia:

 1. On sitä sinullakin ollut ostovimma päällä ;-) Minullakin noita Fiskarssin leikkureita, eivät tykkää yhtään sellaisesta paprusta joka on harvaa, kiinteä papru on parasta leikattavaa ettei jää jumiin. On sinulla hienoja lankoja taas. Kortteilu täälläkin menossa ettei oikein muuta ennätä.

  VastaaPoista
 2. Teddyä, edelleen se lanka, joka olis pitänyt jo puoli vuotta sitten hankkia, muistat varmaan:):) Olin jo asian autuaasti unohtanut, kunnes eilen sain huomautuksen, että uusi talvi tulossa, eikä lovikkalapasia vieläkään näy. Miniäni äiti kohta hermostuu...Lauttasaarestako löysit?

  VastaaPoista
 3. -maiju- ite11.11.2010 8.07

  tia: Mulla ollut kauhia joulukorttimaratooni, valmiina 75, joista eilen 10 lähti.

  Maaret: Muistan! Nyt sitten sitä lankaa hakemaan, jos jo kysellään :) Soukasta löysin.

  VastaaPoista
 4. Ihania ostoksia, varsinkin tuo Husqvarna...siihen luotan minäkin:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!