maanantai 27. syyskuuta 2010

Hilloa, mehua, piirakkaa, kakkua...

Sunnuntai olikin oikein puuhapäivä. Ihan ensimmäiseksi (siis tietysti aamukahvin jälkeen) aloin silputa omppuja. Siinä meni ohimennen puolitoista ämpärillistä lohkoja mehumaijaan. Niistä tuli 6 purkillista hilloa ja 2,5 pullollista mehua. Tuo vajaa pullo jäi maistiaiseksi jääkaappiin. Punakanelia oli mun omput, enkä ottanut kuoria pois, niin tuli aika kivan väristä mehuakin.


Seuraavaksi tein uudelle reseptillä omenapiirakan. Vietiin se Heidille, kun mentiin synttäreille. Hyväksi havaittiin, voi tehdä toistekin tuolla ohjeella.




Heidin luona sitten vielä koristelin kakun. En ole mikään kakuntekijä, niin ostin kaupasta valmiin kakkupohjan ja heittelin siihen sitten kermavaahtoa ja koristusta :) No, hyvältä sekin maistui, vaikka ulkonäössä ei ole hurraamista.


7 kommenttia:

  1. Juotavan ja syötävän maukkaita,ihanien värien myötä!

    VastaaPoista
  2. Saman värisiä hilloja täälläkin suurin osa, välillä tuntui että ovat kuin puolukkapuuroa, kanelin joukossa oli myös aivan punakuorisia omppuja. Nam, sinulla ihania leivonnaisia.
    Nyt on pieni tauko illemmalla vielä yksi satsi hilloamista, suurin osa jo lohkottu, en minäkään kuoria ota pois, käsi ei anna tehdä kääntävää liikettä joten suoraa pilkkomista sitten vaan ;-) ja tulee kaikki vitamiinit talteen.

    VastaaPoista
  3. Huomasin että sinä olet tehnyt oikein oman omppuetiketinkin, hienot, täytyisiköhän tehdä seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  4. Kaija: Jep, jep, näin se vaan on :)

    tia: Tänään tuli taas vähän eri väristä, ei noin punaista. Joka satsi on ollut vähän eri väristä, riippuu aina mitä omppuja laittaa. Mulla on semmoinen lohkoja, joka ottaa siemenkodan pois ja samalla lohkoo kahdeksaan osaan ompun, aivan ehdoton tähän aikaan vuodesta jos pihalla on omenapuita :) Ja juu, mulla on ollut jo monta vuotta tuollaiset etiketit hillopurkeissa, vuosilukua vaan vaihtelen ja joskus omputkin on punaisia. Vadelma- ja mansikkahilloissa vastaavat asianomaisin kuvin :)

    VastaaPoista
  5. Makoisia herkkuja! Kauniin värisiä hilloja ja mehuja, kyllä niitä kelpaa nauttia. Leivonnaisia tekisi ihan maistaa, tulee ihan vesi kielelle. - Omppuhilloa minäkin tein tosi paljon tänä vuonna ja mehuakin viinimarjoista. Puolukoita ostin 4 litraa ja survoin pakkaseen. Mukavia syyspäiviä sulle!

    VastaaPoista
  6. Vautsi mitä herkkujakin täällä...ihan tulee jo aamusta nälkä!!!
    Ihanat nuo sinun omat etiketit:))Mistä sellaisen omenanlohkojan kenties löytäis??...kätevä!!
    Ja sit, näkisitpä mun kangasvaraston kun 11 v olen tehnyt tilkkutöitä!!!

    VastaaPoista
  7. Sisko: Herkut on hyviä kyllä. Hilloa on tällä hetkellä ihan liikaa, en tiiä mihin sen kanssa joudun.

    Hilkka: Jeh, hyvää on :) Omenanlohkojia löytyy ainakin Ikeasta, Anttilasta.... luulis niitä olevan nykyään vaikka Citymarketissa ja Prismassakin ja muuallakin. Ei ole kallis investointi, noin 3 euroa, ja ihan ehdoton jos pitää silputa enemmän kun 5 omppua :)
    Voin vaan kuvitella 11 vuoden kangasvarastot :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!